My Biography

Ο Χάρης Φασουλάς γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1982, στ’ Ανώγεια Ρεθύμνης, όπου και μεγάλωσε. Το 2006 αποφοίτησε από το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης , καταφέρνοντας έτσι να συνδυάσει τις δύο μεγάλες του αγάπες τη Μουσική με τα Μαθηματικά και να τα συνταιριάσει με τον καλύτερο τρόπο. Από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, επηρεάστηκε έντονα από την ιδιαίτερη μουσική παράδοση του τόπου του, καθώς και από τους σπουδαίους εκπροσώπους της Ανωγειανής μουσικής κουλτούρας, εκείνης της εποχής.
Προερχόμενος από μουσικόφιλη οικογένεια, στην ηλικία των 17 χρόνων ξεκίνησε δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα στη μουσική. Η γλυκιά μελωδία του μαντολίνου, κατάφερε τελικά να τον κατακτήσει και αυτοδίδαχτος πια, αρχίζει το δικό του μουσικό ταξίδι.
Η επαγγελματική του πορεία στο τραγούδι και τη μουσική ξεκίνησε το 2005, με κορυφαία στιγμή την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Αρχής Αγέρας» σε συνεργασία με τον Αντώνη Κοντόκαλο, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2011.
Συγκεκριμένα, τα μουσικά κομμάτια, Ο έρωντάς σου θάλασσα, Έρωτας των αισθήσεων και Ψεύτικη αγάπη, που περιλαμβάνονται στο δίσκο «Αρχής Αγέρας», «ντύθηκαν» εξ ολοκλήρου από τις ιδιαίτερες μουσικές συνθέσεις του Χάρη.
Έπειτα, ακολούθησαν εμφανίσεις σε όλη την Κρήτη, αλλά και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ταξίδι φως μου είναι η ζωή, είναι ο τίτλος της πρώτης προσωπικής, δισκογραφικής δουλειάς του Χάρη Φασουλά, που κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία “ΑΕΡΑΚΗΣ – ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ & ΣΕΙΣΤΡΟΝ”.
Ο Χάρης Φασουλάς, με τη συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά, στόχο έχει να τονίσει την υπεροχή της Κρητικής μουσικής κουλτούρας, προσδίδοντάς της όμως, έναν πιο έντεχνο χαρακτήρα.
Οι ιδιαίτεροι στίχοι και οι συνθέσεις που έχει αναλάβει ο ίδιος στα πέντε ( 1.Του γυρισμού η ελπίδα, 2.Πρωτοβρόχι, 3.Μεγάλα λόγια , 4.Ταξίδι φως μου είναι η ζωή , 5. Είχα μια αγάπη) από τα εννιά τραγούδια που περιέχονται στο δίσκο, προέρχονται από έντονα προσωπικά του βιώματα και συναισθήματα.
Συνοδοιπόροι στο μουσικό του αυτό «ταξίδι», δύο σπουδαίοι μουσικοί, ο Βασίλης Σταυρακάκης, αλλά και ο Γιώργης Βρέντζος (Κάτης), που με τις μοναδικές τους ερμηνείες, επισφραγίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Χάρη, Ταξίδι φως μου είναι η ζωή.

Τον Μάιο του 2016 , στην γιορτή της Μητέρας κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Μάνα» σε μουσική και στίχους του Χάρη Φασουλά , σε συνεργασία με το Νίκο Στρατάκη .
Τον Οκτώβρη του 2016 κυκλοφόρησε μέσω διαδικτύου, ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Η πλάση που ονειρεύτηκα» σε μουσική του Χάρη Φασουλά και του Γιάννη Λισγάρη και στίχους του Χάρη Φασουλά .
Το Νοέμβριο του 2017 εμπνευσμένος από την ομόρφια της Καρπάθου (όπου είχε εγκατασταθεί για ένα περίπου εξάμηνο πριν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ) κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι ( διασκευή ), με τίτλο «Στσ’ ακρογιαλιές του ύπνου» σε στίχους του Μήτσου Σταυρακάκη και σε μουσική παραδοσιακή της Καρπάθου . Την παραγωγή του τραγουδιού ανέλαβε αποκλειστικά η Πύρηχος Music & Recording Production.
Τον Μάρτιο του 2018 κυκλοφόρησε από την εταιρεία MLK το νέο του τραγούδι “ Αμίλητο νερό “ σε στίχους και μουσική του Χάρη Φασουλά ερμηνευμένο από τον ίδιο και τον Ψαραντώνη , σε μουσική επιμέλεια του Νίκου Στρατάκη .
Τον Μάιο του 2019 σε συνεργασία με τον Μιχάλη Σταυρακάκη (Τατάκι) και την Μαρία Κώτη κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο “ Το Χτυποκάρδι “ σε μουσική του Χάρη Φασουλά και ποίηση του Σταύρο Τζανή . Το τραγούδι ερμηνεύουν οι : Μιχάλης Σταυρακάκης, Μαρία Κώτη και Χάρης Φασουλάς , ενώ την μουσική επιμέλεια στο νέο έργο του Χάρη είχε ο Μιχάλης Σταυρακάκης . Την παραγωγή του τραγουδιού ανέλαβε αποκλειστικά η Πύρηχος Music & Recording Production.
Ο Χάρης Φασουλάς συμμετέχει ενεργά σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις
( συναυλίες , συμμετοχές σε φεστιβάλ , παρουσιάσεις βιβλίων , κρητικά γλέντια, γάμους , πανηγύρια κ.α. ) σε πολλά μέρη της Κρήτης και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας .

Επικοινωνία

Μουσικός
Κιν: 6972213230
Email: xaris82f@yahoo.gr
xarisfasoulas1982@gmail.com

 

Latest Release

download free .mp3

Previous Release