Εύκολα & Γρήγορα

  • Η διδασκαλία γίνεται χωρίς την χρήση πεντάγραμου 

  • Χρήση συγκεκριμένης σημειογραφίας για εύκολη ανάγνωση

  • Μαθήματα έξ΄ αποστάσεως σε οποιαδήποτε πλατφόρμα της επιλογής σας (Zoom, Skype, WebEx)

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι απλή για εύκολη κατανόηση και γρήγορα αποτελέσματα. Στόχος είναι ο  μαθητής όχι μόνο απλά να παίζει κάποιο μουσικό όργανο, αλλά να κατανοήσει το ρόλο και το ύφος που έχει το κάθε όργανο σε ένα μουσικό σύνολο. Επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον “μουσικό χρόνο” στοιχείο απαραίτητο για κάποιον που θέλει να μάθει να παίζει οποιοδήποτε μουσικό όργανο.

Τα μαθήματα γίνονται σε ένα φιλικό περιβάλλον “Πύρηχος Studio Recording” όπου είναι διαθέσιμα όλα τα μουσικά όργανα, (λύρα, λαούτο, μαντολινο, κιθαρα, μαντόλα, μπάσο, κρουστά) και μουσικός εξοπλισμός όπως “studio monitor & drum machine”, απαραίτητα για την ολοκληρωμένη και επιτυχή διεξαγωγή ενός μαθήματος. 

Η Κρητική λύρα είναι ξύλινο χορδόφωνο (έγχορδο μουσικό όργανο). Έχει συνήθως τρεις χορδές, σε νότες Σολ-Ρε-Λα και παίζεται τρίβοντας ένα δοξάρι στις χορδές της. Kατέχει κεντρική θέση στην παραδοσιακή μουσική της Κρήτης και άλλων νησιών του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Ήταν γνωστή για πρώτη φορά στην Βυζαντινή Κρήτη, με κάποιες περαιτέρω τροποποιήσεις που σημειώθηκαν τον 20ο αιώνα για να δώσει στο όργανο έναν πιο ισχυρό ήχο και προβολή. Θεωρείται η πλέον δημοφιλής παραλλαγή της βυζαντινής λύρας που χρησιμοποιείται σήμερα. 

Mobile: 6973499678
Email: menntagiantas@gmail.com